JERRY LEGER & THE SITUATION – TOO BROKE TO DIE

Ze zijn uiterst zeldzaam dezer dagen, de platen waarop je nog meer dan 20 nummers op één cd aangeboden krijgt. Toch zijn het er zelfs 21 op het 79 minuten durende album “Too Broke To Die” van de Canadese folkrockformatie ‘Jerry Leger & The Situation’. We dienen bij het begin van deze recensie echter meteen te vermelden dat u deze plaat enkel kunt aanschaffen als u één van de live concerten van deze groep uit Toronto gaat bijwonen, iets waar u in mei 2019 vier keer de gelegenheid toe krijgt tijdens hun geplande shows in Nederlandse concertzalen.

De nu 34-jarige Jerry Leger is de charismatische leadzanger en songschrijver van deze groep, die verder bestaat uit ‘The Situation’, zijnde bassist Dan Mock, gitarist, fiddler en lap steel-speler James McKie en drummer Kyle Sullivan. “Too Broke To Die” is de titel van een song uit hun album “Farewell Ghost Town” uit 2006 en dit ‘concerts only’-album is dan ook een verzamelplaat van het beste werk dat ‘Jerry Leger & The Situation’ in hun in 2005 gestarte muziekcarrière hebben opgenomen.

De laatste studioplaat die deze formatie heeft uitgebracht dateert van maart 2017 en had “Nonsense And Heartache” als titel. Het door ‘Cowboy Junkies’-bandleider Michael Timmins geproduceerde dubbelalbum werd destijds op deze pagina’s geëvalueerd door mijn recensie-collega Dani Heyvaert.

Op deze verzamelaar zijn er van elke eerder uitgebrachte plaat van ‘Jerry Leger & The Situation’ wel enkele nummers terug te vinden. In totaal verschenen er al elf platen van deze Canadese formatie, waaronder één live opgenomen album. Maar het goede nieuws is dat er ook twee nooit eerder op plaat verschenen nummers te horen zijn op “Too Broke To Die”. Dat zijn de songs “Beating The Storm” en “You Really Got It So Bad”.

Een korte bloemlezing dan nog maar over onze favoriete tracks op dit album: “See My Baby Run”, “Beating the Storm”, de ballads “Wrong Kind Of Girl”, het akoestische gitaarnummer “Is He Treating You Good?”, de ballad “It Don’t Make The Wrong Go Away” en het rockende “Pass The Time”. Maar onze topfavorieten zijn “Nobody’s Angel” en “Things Are Changing ‘Round Here”. Deze twee laatste nummers willen we voor u dan ook graag op de video’s bij deze recensie ter kennismaking meegeven. Als het u mocht passen, dan kunnen we zeker één van de vier optredens van ‘Jerry Leger & The Situation’ in mei in Nederland warm aanbevelen.

(valsam)

 

10 mei 2019: Q-Bus, Leiden, NL
24 mei 2019: Van Slag, Borger, NL
29 mei 2019: TivoliVredenburg, Utrecht, NL
30 mei 2019: Mijl Op Zeven Festival, Buitencentrum De Pelen, Ospel, NL

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Golden Rocket Records
distr.: Sonic RendezVous

video